Grøndals Små Brislinger I Olivenolie

39,00 kr.

Originale brislinger i olivenolie. Den lille sildefisk er nænsomt rense med håndkraft og dampet, hvorefter den lægges på dåse med transparent låg – den fine brisling er meget cremet og har en skøn mild smag af sildefisk.

Brislinger i olivenolie eller nordiske sardiner som de også kaldes, er en særlig lækker sildefisk og den fineste olivenolie. Brislinger fra Grøndals er produceret på traditionel vis i Letland. Den lille nordiske sardin er af arten spratus spratus og mest kendt er fisken som brislinger på dåse. Den bløde umami og de sunde fedtsyrer præsenterer brislingerne karakteristisk smag.

Selvom brislinger hovedsageligt indgår som industrifisk, i produktionen af fiskemel, er brislingen en ædelspise. Den er blandt andet meget kendt, som en halvkonserves, under betegnelsen ‘benfri sild’ som oftest anvendes på en wienerschnitzel som ‘en dreng’ med kapers, peberrod og citron. Men nu kendes de også som nordiske sardiner. Det gode håndværk giver brislingerne en fyldig og delikat smag og en vidunderlig konsistens, og fiskens høje kvalitet er perfekt bevaret i glassene. Både konsistens, smag og udseendet er i højsædet, og den milde olivenolie giver plads til at brislingerne kan folde sig helt ud.

Fakta

FiskBrisling, spratus spratus
Indhold: Brisling (spratus spratus), olivenolie og salt.

Geografi: Nordlige Atlanterhav, Riga
Nettovægt: Nettovægt 120 gr. drænet vægt 84 gr.
Holdbarhed: +2 år fra købsdato
Opbevaring: Tør mellem 5 C og 24 C
Fangstmetode: Naturskånsom Pelagisk (midtvands) trawl med specialdesignet net fra mindre fartøjer.

Produkt-fakta

Fakta Fisk: Brisling, spratus spratus Indhold: Brisling (spratus spratus), olivenolie og salt. Geografi: Nordlige Atlanterhav, Riga Nettovægt: Nettovægt 120 gr. drænet vægt 84 gr. Holdbarhed: +2 år fra købsdato Opbevaring: Tør mellem 5 C og 24 C Fangstmetode: Naturskånsom Pelagisk (midtvands) trawl med specialdesignet net fra mindre fartøjer.